De “Boerderijenfietstocht maar dan anders” zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 27 juli 2022 vanuit Zuidwolde. Na een aantal jaren een mooie opkomst, hebben we vervolgens 2 jaren moeten annuleren. Dit jaar hoopt de organisatie weer een kleine 1500 deelnemers te mogen verwelkomen. De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde, de dag kan hier begonnen worden met een kop koffie, thee of ranja.

De Boerderijenfietstocht is dankzij de werkgroep Boerderijenfietstocht Zuidwolde ‘maar dan anders’, inmiddels een begrip in de regio. Anders dan de naam doet vermoeden is de fietstocht veel meer dan het bezoeken van boerenbedrijven. Behalve het prachtige landschap waar de route van ong. 40 km. u doorheen voert is er voor jong en oud van alles te beleven en de bekijken. Zo is er dit jaar een kunstgalerie opgenomen in de route, kunt u een bezoek brengen aan de barak bij de Wemme, waar u uitleg zal ontvangen en mag u een kijkje nemen in de molen. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de beheersboerderij Pieperij van het Drents landschap en de wijnboerderij de Reestlandhoeve.

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen meedoen met de speciale kidsroute van 25 km. Een heuse molenaar zal ze meenemen in het molenaarsvak. De natuurvereniging Zuidwolde neemt de kinderen mee op avontuur in de natuur. Ook zal er een boerderij en een dierenartsenpraktijk aangedaan worden en kan je een rondje lopen door een heus kabouterbos. Dit wil je toch niet missen? Een en ander is al uitgebreid toegelicht op de website: www.boerderijenfietstocht.nl

Voor beide routes wordt de lunch aangeboden bij ’t Wheem in oud-Avereest. Deze lunch is uiteraard bij de prijs van de fietstocht inbegrepen. De prijs is € 4,00 voor kinderen t/m 12 jaar en € 8,00 euro voor volwassenen.