Op zondagmiddag 17 juli komt de band het Blauwe Uur optreden in theaterkuil De Falieberg in Zuidwolde. Het repertoire is vrolijk en melancholisch en afkomstig uit allerlei streken van (Oost)Europa. Het optreden is om 14.00 en 15.30 uur bij te wonen. De toegang is op basis van een vrijwillige bijdrage. Er kan contactloos betaald worden met de telefoon via een QR-code.

Het Blauwe Uur brengt een muzikaal en poëtisch Nederlandstalig programma met eigen werk en bewerkte covers uit (Oost)Europa waarin de melancholie vrolijk stemt en meezingen mag. Het repertoire omvat chansons, musette-, rebètika-, balkan- en gypsy-stukken, ook wel te typeren als ‘Europeana’. De bandleden zijn Tim Meeuws (zang en baglama), Conny Essbach (accordeon en zang), Ron Glasbeek (contrabas en zang) en Bert Heikema (gitaar en zang).

Over de bandleden
Tim Meeuws begon in ’77 als zanger/acteur bij rocktheatergroep Werk in Uitvoering, waarna rollen volgden in vele musicals en muziektheatervoorstellingen. Daarnaast ontdekte hij begin jaren negentig het Griekse repertoire als zanger van Trio Ano Kato en zijn eigen band Nomades. Nederlandstalige bewerkingen van dat materiaal verschenen op zijn cd ‘Als een vreemde’

Conny Essbach studeerde accordeon aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ze speelde o.a. bij de balfolkgroep ‘Té’ en de balkanband ‘Limonchiki’ en organiseert maandelijks akoestische jamsessies in het ORKZ in Groningen.

Ron Glasbeek speelde in de jaren 70 Folk met Harry Jekkers en in folkrockband Rave-On met Harry Niehof. Van 2001 tot 2010 speelde hij contrabas in Los Bomberos en in de orkestbak van verschillende theaterproducties.

Bert Heikema studeerde gitaar aan het Groninger Conservatorium. Hij speelde in allerlei Groninger pop-, folk- en jazzformaties. Was tussen 1995 en 2003 gitarist in verschillende musicaltournees. Zijn eigen latin Trio Cadê speelde op festivals in binnen- en buitenland. Was gitarist en muzikaal leider in Tim Meeuws’ “Als een Vreemde” CD-productie en theatertournee. Meer informatie is te vinden op www.theaterkuilfalieberg.nl en op de Facebook- en Instagrampagina.