Op zaterdag 3 september gaat Natuurvereniging Zuidwolde op excursie naar het Vechtdal. Onder leiding van Edwin de Weerd -zo ongeveer de beste natuurkenner die we in onze vereniging hebben- bezoeken we een onbekend deel van dat Vechtdal. In dat deel van het Vechtdal wisselen stukken bos en oude zandstuifruggen elkaar af langs de oever van de rivier. Er is een gevarieerde begroeiing die mede in stand wordt gehouden door begrazing met koeien.

Landschappelijk is het een schitterend gebied, hier en daar afgewisseld met ouderwets productiebos. Er zijn verschillende natuurherstelprojecten uitgevoerd. Er is een bijzondere plantengroei met veel soorten insecten en o.a. kans op de Sleedoornpage. Wellicht zien we de IJsvogel of een late Grauwe klauwier. Ook zouden we de eerste paddenstoelen kunnen zien, waarom het gebied zo beroemd is. Het wordt een mooie tocht. We vertrekken samen om 9.00 uur vanaf parkeerterrein bij Tonckenshuys. Verwachting is dat we uiterlijk 16 uur weer terug zijn. Advies is om zelf brood mee te nemen. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Aanmelden vooraf via info@natuurverenigingzuidwolde.nl