Jouw bedrijf op de kaart zetten is waarschijnlijk iets wat je graag wilt, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral door de komst van sociale media en de mobiele telefoon is het moeilijk om de aandacht van jouw doelgroep te krijgen. Toch is het niet onmogelijk, want elk jaar zijn er bedrijven die opvallen. Benieuwd hoe je dat kunt bereiken? Lees dan gauw verder!

Wees uniek
Tegenwoordig is het heel erg moeilijk om relevant te zijn, omdat er een hoop bedrijven zijn die iets soortgelijks doen of verkopen zoals jij. Er zijn namelijk genoeg restaurants, maar toch hebben zij allemaal iets waardoor ze altijd een bepaalde groep mensen trekken. Dit kan door een heel goed gerecht zijn, maar ook kan een bepaald restaurant populairder zijn dan de andere doordat het uitstekende service biedt. Voor jouw bedrijf is het daarom erg belangrijk dat je eens goed nadenkt over de concurrenten. Het helpt hierbij om een concurrentenanalyse te maken waarin jij voor jezelf inzichtelijk maakt wat de pluspunten zijn van de concurrenten en wat de minpunten zijn. Kijk wat zij missen en maak daar vervolgens jouw kracht van!

Influencers
Ook is het een goed idee om na te denken over het samenwerken met influencers. Dit zijn mensen die een groot publiek hebben en jou daarom erg goed van dienst kunnen zijn. Doordat zij op een medium zoals Instagram of Tik Tok iets promoten, worden de kijkers van die filmpjes of foto’s over de streep gehaald om het desbetreffende product te kopen of tenminste even de post van de influencer te bekijken. Doordat de kijkers de naam van het bedrijf lezen of horen, is de kans groot dat een hoop de naam zullen herkennen als ze nog een reclame zien of het product in een etalage zien liggen. Dan moet je eens nagaan dat jij dit ook met jouw producten kunt gaan doen! Indien je niet echt weet hoe je dit moet aanpakken, omdat je niet zo handig bent met social media, zijn er genoeg grafische bedrijven in Rotterdam, Amsterdam, Groningen en een hoop andere steden die jou hierbij kunnen helpen!

Al met al is het dus erg belangrijk om uniek te zijn als je meer naamsbekendheid wilt hebben. Kijk wat de andere soortgelijke bedrijven missen en speel daarop in. Het is daarnaast ook een goed idee om de hulp van influencers in te schakelen, aangezien zij jouw product voor een heel groot publiek kunnen promoten. Ben jij op zoek naar een grafisch bedrijf dat jou kan helpen met het genereren van meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf? Neem dan vooral een kijkje op de site van Sortlist en kies tussen de beste reclamebureaus degene die het meest bij je past om jouw doelen te verwezenlijken!