Hoe groter de duisternis, des te feller vlamt aurora
Het is zover! Olga Vocal Ensemble kan eindelijk haar tournee met het sfeervolle concertprogramma Aurora weer hervatten. Op 30 oktober a.s. geven ze een concert, onder de vlag van de ‘Stichting Vrienden van Blijdenstein’, in de Hervormde kerk te Ruinerwold. Aanvang 15.30 uur. Entree 18 euro (contant aan de kassa) of reserveren: joke.vd.veen@home.nl Vrienden van Blijdenstein krijgen ook bij dit concert € 2,50 korting.

In de wereld van de afgelopen tijd, waarin mensen steeds verder uit elkaar groeiden, zocht Olga Vocal Ensemble naar muziek die ons dichter bij elkaar brengt. Aurora is hun antwoord. Het ensemble presenteert een concert dat zeer persoonlijk is en op een muzikale manier herinnert aan het feit dat ons samenzijn groter is dan de afstand. Hoe groter de duisternis, des te feller vlamt aurora.

Hoor het Noorderlicht (Aurora)
Het programma bestaat uit werken die verhalen over de duisternis en liederen over de terugkeer van het licht. Met een snufje melancholie én humor brengt het vijftal muziek uit Estland, Finland, Rusland, Georgië en IJsland. Centraal staat een vijf minuten durende unieke compositie voor boventonen. Met de ogen dicht wordt
het publiek in trance gebracht en hoort

het noorderlicht (aurora) verschijnen. Klassieke klanken worden afgewisseld met nostalgische hits (met een knipoog uit 2021) zoals Het dorp of Midnight, the Stars and You.

Dansende Stemmen in oorstrelende harmonie
Olga Vocal Ensemble, een vocaal mannenkwintet uit Utrecht, bestaat uit vijf professionele zangers afkomstig uit onder meer Nederland, IJsland en Rusland. Hun stemmen dansen in oorstrelende harmonie. Sinds de oprichting (2012) nam Olga Vocal Ensemble vier albums op, toerde door Europa en Amerika en initieerde afgelopen jaar Vox Virtual, een wereldwijd online koorfestival.

Meer informatie: www.olgavocalensemble.com/live