Nederland is een fietsland en ook in het buitenland nemen mensen graag hun fietsen mee. Deze worden handig en veilig op de fietsendrager bevestigd, zodat op de vakantiebestemming ook genoten kan worden van het stalen ros. Dat brengt veel voordelen met zich mee.

Een fietser krijgt onderweg meer te zien
Waar de vakantie ook gevierd wordt, fietsers komen op meer plekken dan automobilisten. Met de beste fietsendrager achter op de auto is het eigen vervoer bij aankomst rijklaar en worden autovrije dorpjes en schitterende bospaadjes ontdekt. Fietsroutes zijn doorgaans ook een stuk avontuurlijker. Locals verklappen niet zelden de mooiste uitzichtplekken die niet per auto bereikbaar zijn, en die niet op internet te vinden zijn. Of dat nu in Zuid-Frankrijk is, of in een Nederlands natuurgebied.

Makkelijk in gebruik
De fietsendrager is makkelijk in gebruik. Hij weegt relatief weinig, wordt snel aan de auto bevestigd (en verwijderd) en krijgt de fietsen op een veilige manier van A naar B. Bovendien kan met de meeste modellen de achterklep gewoon gebruikt worden terwijl de fietsen nog op de drager zitten. Het kost de gebruiker amper moeite, geheel in het verlengde van het beoogde vakantiegevoel.

Feest der zintuigen
Een fietser ziet niet alleen meer, hij krijgt ook de nodige positieve prikkels mee via neus, huid, oren en zelfs smaakpapillen. Een bloeiend lavendelveld, de wind door de haren en de zon op het bolletje, de frisse zeelucht, geluiden van vogels, geuren uit keukens of gezellige gesprekken. Fietsend vakantievieren gaat bovendien in een lager tempo, hetgeen dit feest der zintuigen zo mogelijk nog completer maakt. Bovendien wordt er wat aan beweging gedaan.

Het spaart parkeer-, fietshuur- en andere kosten uit
Ter plekke hoeven geen fietsen laat staan een auto gehuurd te worden en ook parkeerkosten behoren niet tot de bonnetjesregen die menige vakantie met zich meebrengt. Idealiter staat de heilige koe dagenlang bij te komen van de lange rit – dan heeft die ook even vakantie! – terwijl de vakantiegangers de streek op twee wielen verkennen. Tolfietspaden bestaan niet, net als snelheidsboetes voor fietsers.

Duurzaam bezig
Het duurzaamheidsverhaal speelt overal een rol in. Ook bij de keuze van het soort vervoer. Fietsers doen geen nare dingen met het milieu, sterker nog, ze genieten er meer van. Het geeft eigenlijk ook geen pas om een lieflijk slingerweggetje met cipressen aan een veld vol klaprozen of zonnebloemen met de auto te betreden. De simpele aanschaf van een fietsendrager maakt al deze voordelen mogelijk. Al plannen voor de komende vakantie? Kies voor de auto-fiets-variant!