De generale repetitie voor de eerste competitiewedstrijd werd ingevuld met een mooie derby in IJhorst, tegen IJhorst. De mannen uit het Reestdal speelden eerder deze bekerpoule al knap gelijk tegen buurman Wacker. Kortom, een prima meetmoment voor Ruinerwold.

De voorbereiding was stroef. Habtom had de app niet goed gelezen en terwijl Johnny begon met de opstelling begon, draaide Jemson zich nog een keer om in z’n nest. Eenmaal in IJhorst was het dan ook logische keuze om Lard Gol, normaal gesproken leider/rechtsback/linksback/centrale verdediger/a.i. verdedigende middenvelder/a.i. nummer 10 /a.i. rechtshalf, deze zondag in te zetten als doelman. Ook deze rol pakte Lard met overtuiging op.

Ruinerwold kwam goed uit de startblokken en maakte na 18 minuten spelen de 0-1. Een vrije trap van Kevin Loof werd door Marnix Brand ingekopt. Tien minuten later was het opnieuw raak en dit keer waren de rollen omgedraaid. Een voorzet van Brand werd bij de eerste paal alert ingeschoten door Loof: 0-2. Geen vuiltje aan de lucht dus voor Ruinerwold, totdat een foutje in de verdediging op slag van rust zomaar tot de 1-2 leidde.

Ergens rond deze aansluitingstreffer van IJhorst werd ook Jemson wakker in Ruinerwold. Toen hij ’14:45′ op de wekker zag staan gooide hij deze waarschijnlijk in de grijze container, waarna zijn telefoon doodleuk hetzelfde tijdstip toonde. Een hartverzakking verder liet Jemson zich niet kennen en om 15.00 uur stond hij keurig op het sportpark in IJhorst.
In de tweede helft was Ruinerwold opnieuw de betere ploeg. IJhorst werkte hard en bleef daardoor wel in de wedstrijd. Aan de spanning kwam na 72 minuten spelen een einde. Een voorzet van Loof werd uiteindelijk bij de tweede paal binnengetikt door Fisseha Ghubsa: 1-3. De marge van twee doelpunten kwam vervolgens niet meer in gevaar en Ruinerwold voetbalde het duel stabiel uit.
En zo is Ruinerwold dus op tijd klaar voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen: aankomende zondag thuis tegen De Blesse, om 14.00 uur. Komt allen kijken, zodat we er een mooie start van maken! Tot dan.