Op zaterdag 19 november is de intocht van Sinterklaas in Zuidwolde. Dit jaar vindt de intocht ’s avonds plaats met een lichtjestocht. Om 18.00 uur ontvangt burgemeester Nieuwenhuizen Sinterklaas en zijn Pieten bij het gemeentehuis.

De route gaat van de Hoofdstraat via de Steenberger Esweg, Korenbloem, Vogelkerslaan, Sparrenlaan naar de Meidoornlaan om rond ongeveer 19.00 uur te eindigen bij de speeltuin ‘Het Kroontje’ in het Beatrixplantsoen (Steenberger Esweg, Julianalaan). Daar wordt de intocht met liedjes en dans feestelijk afgesloten.

Kinderen van de basisscholen kunnen de route meelopen met een lampion of met bijvoorbeeld een met lichtjes versierde fiets. Verkeersregelaars zullen de stoet begeleiden. Ook Muziekvereniging Woudklank is van de partij om de Sint met muziek te onthalen. Zo moet het wel een magische en sfeervolle Sinterklaasintocht worden!
Om het zo veilig mogelijk te maken vraagt de organisatie om bij coronaklachten thuis te blijven.

Updates over het programma en eventuele (corona)maatregelen worden gepubliceerd op de Facebookpagina Zuidwoldiger Sinterklaasintocht en website van Ondernemersvereniging Zuidwolde www.ovzuidwolde.nl.