‘Geluk en de Zegen’ zo heet het boek van Herman Braaf. In dit boek heeft de veehandel van vroeger en van na de Tweede wereldoorlog beschreven. Herman is geboren in 1931 en van Joodse afkomst. In de oorlog heeft hij ondergedoken gezeten en na de oorlog is hij op 15 jarige leeftijd begonnen als de jongste veekoopman van Nederland.

Zijn handelsterrein was omgeving Hoogeveen met de dorpen Zuidwolde, De Wijk, Koekange, Ruinerwold en Ruinen. In het boek beschrijft Herman op boeiende wijze hoe hij eerst op de fiets, later op de bromfiets zijn klanten bezocht en door de fouten die hij maakte het vak van veehandelaar leerde. Eind jaren zestig is Herman met zijn gezin verhuist naar Israël. Het boek geïllustreerd met foto’s telt 120 pagina’s en kost €19,50.

Herman schrijft ook gedichten en limericks. Het boek: ‘Geluk en Zegen’ is ook te verkrijgen met daarin 57 gedichten en limericks van zijn hand. Dan is de prijs € 22,- Het boek is verkrijgbaar en te bestellen bij: A. Buiter Koekange. Email adres: a.buiter2564@gmail.com