Vanaf het nieuwe seizoen 2023/2024 heeft KIOS Ruinerwold in Frank Wagter zijn nieuwe trainer/coach gevonden voor KIOS 1. Frank volgt hiermee huidig trainer Adri Kok op die aan heeft gegeven aan het einde van dit seizoen te stoppen.

Al op 12 jarige leeftijd is Frank begonnen met het geven van trainingen aan de jeugd van KIOS. Hij heeft bijna alle teams die een vereniging maar kan hebben, getraind en gecoacht. Tot aan het derde senioren team aan toe. Ieder jaar ervoer de 31-jarige Spekbraander meer enthousiasme voor het trainersvak en begon hierin zich actief door te ontwikkelen. Enkele jaren geleden kwam DOS’46 om de hoek kijken en benaderde hem om talentvolle jeugd te helpen ontwikkelen. Hij kwam hierdoor in een ervaren groep trainers met onder andere Herman van Gunst. ‘Van hen heb ik veel geleerd, en dit gepaard met mijn KT3 korfbalopleiding heb ik de afgelopen jaren mij sterk ontwikkelt;’ aldus Frank.

Het nieuwe dynamische korfbalspel leerde hij toedienen aan een groep jonge, fanatieke korfballers. Hiermee boekte hij niet alleen korfballend resultaat, maar ontwikkelde hij zich ook enorm als trainer. En dit trok aandacht. Niet alleen binnen DOS’46, maar ook van verenigingen van buitenaf.

Frank ging met diverse verenigingen in gesprek waaronder ook KIOS. Terwijl de technische commissie van KIOS ook meerdere gesprekken had lopen, vonden zowel club als Frank elkaar al snel op het gebied van korfbalvisie, ambitie en ontwikkeling.

De geboren Ruinerwoldiger is in het dagelijks leven Ambulant hulpverlener voor mensen met psychiatrische problematiek en in het weekend is hij veel te vinden rondom het korfbalveld. Want we kunnen gerust stellen dat hij, zoals hij zelf ook zegt, “gek” op het spelletje is. Frank is op jonge leeftijd in de F-jes begonnen met korfbal, doorliep de hoogst spelende jeugdteams van KIOS, met onder andere 2 maal een deelname aan het Nederlands Kampioenschap, en kwam al op jonge leeftijd in het vlaggenschip te spelen. In zijn korfbaljaren in KIOS 1 heeft hij mede ervoor gezorgd dat KIOS op Overgangsklasse niveau is gaan spelen.

Met Frank heeft KIOS een hoofdtrainer gevonden die het DNA van KIOS met zich meedraagt, maar zeker ook de kwaliteit, krachtige korfbalvisie en drive in zich heeft om de KIOS selectie naar een hoger niveau te brengen.