“Een noordoostenwind voert meestal relatief koude, maar vaak behoorlijke droge, lucht aan.” aldus weeronline.nl. Hier viel vanmiddag in Ruinerwold geen speld tussen te krijgen.

Gelukkig zorgde het strakke kunstgrasveld en een prima oefentegenstander voor de juiste motivatie. Steenwijkerwold is de trotse koploper van 3A en verloor nog maar één keer dit seizoen. In oktober, tegen Ruinen. Toeval bestaat niet: Ruinen is de oude ploeg van Johnny Wassenaar en dus maakte de rood-zwarte ploeg van Gerjan van der Hoogen zich al grote zorgen voor vanmiddag.

Tot zover de voorbeschouwing die kant noch wal raakt, over naar de wedstrijd. Ruinerwold begon prima aan het duel en het spelbeeld was meteen duidelijk. Steenwijkerwold wat meer balbezit en Ruinerwold gevaarlijk op de counter. Na een ruim kwartier kwamen de gasten op voorsprong na een verdedigende foutje. Ruinerwold herpakte zich snel en in de 22e minuut maakte Kevin Loof de 1-1 uit een voorzet van Kees van Dijk.

Het restant van de eerste helft ging aardig gelijk op. In de tweede helft een soortgelijk spelbeeld, waarbij Ruinerwold wat jeugdig elan toevoegde met invallers Henk-Lasse Emmink en Hidde Remmelts. Steenwijkerwold, een voetballende ploeg met veel beweging, kwam in de 84e en 86e minuut op 1-2 en 1-3. Ruinerwold kreeg zeker een paar goede kansen in de counter, maar had het geluk niet aan haar zijde.

Na 90 koude minuten en een afscheid van Steenwijkerwold grensrechter Henk (als ik het goed heb verstaan), floot de prima leidende scheidsrechter Boland voor het eindsignaal. Voor beide ploegen een prima start van de tweede seizoenshelft.

Ruinerwold blijft nog even in de Steenwijkse contreien oefenen. Het gaat aankomende vrijdag namelijk op bezoek bij Steenwijk (ZA), een ambitieuze ploeg die eerder dit seizoen ruim van Ruinerwold won in een oefenduel. Kortom, tijd om wat goed te maken.