Een auto huren is praktisch als je een dagje weg gaat, reist met een groot gezelschap of als je gaat verhuizen.

Ben jij al aan het Googelen op “autoverhuur Den Bosch”? Maak je reservering dan niet direct rond. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je op moet letten voordat je een auto huurt!

Vergelijk prijzen
Allereerst is het verstandig om prijzen te vergelijken. De prijs die je bepaalt verschilt namelijk sterk per autoverhuurbedrijf. Kies niet perse voor de goedkoopste auto, maar kies voor een auto die past bij je reisdoel en gezelschap. Kies ook niet perse voor de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele extra kosten en de voorwaarden. Check daarnaast welke auto je huurt. Soms huur je niet de auto die op de website staat, maar een vergelijkbaar model.

Welke extra kosten?
Als je een auto gaat huren worden er vaak extra kosten in rekening gebracht. Bijvoorbeeld als je met meerdere mensen de auto wilt besturen of als je jonger bent dan 21 jaar. Ook als je nog maar kort je rijbewijs hebt, kan de prijs hoger uitvallen. Wil je een kinderstoeltje of navigatiesysteem huren? Houd dan rekening met extra kosten. Check dit van te voren én geef je wensen door als je de reservering rond maakt. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Welke voorwaarden?
Het is heel belangrijk om de voorwaarden van het autoverhuurbedrijf goed door te lezen. Zo stelt het autoverhuurbedrijf voorwaarden aan de bestuurder, maar ook over de betaling en het inleveren van de auto. Kies voor een bedrijf dat transparante voorwaarden hanteert zoals Autohopper. In de (algemene) voorwaarden lees je precies terug wat je rechten en plichten zijn en of je een auto bijvoorbeeld wel of niet mee mag nemen naar het buitenland. Check de voorwaarden en stel vragen als je iets niet begrijpt!

Verzekeringen en borg
Last but not least, verdiep je in de verzekeringen die je kunt afsluiten en de borg die je moet betalen. Soms kun je voor een vrij hoog eigen risico kiezen, maar dit is misschien niet zo verstandig als je weinig rijervaring hebt of als je de eventuele schade niet zou kunnen betalen. Vergelijk de verzekeringen en de borg per autoverhuurder en maak een weloverwogen keuze. Houd er rekening mee dat de borg (gedeeltelijk) kan worden ingehouden als er iets mis is met de auto na de huurperiode.