Speel en IJsboerderij De Drentse Koe is wederom verkozen tot het leukste uitje van Drenthe 2023. Dat blijkt uit de jaarlijkse ANWB-verkiezing. 96.000 stemmen zijn uitgebracht door leden van de ANWB op uitjes in het hele land. De Drentse Koe in Ruinerwold wordt gewaardeerd door omdat ‘hier alles aanwezig is wat een kind kan wensen’ en omdat ‘het een heerlijk park is waar jong en oud kunnen genieten’. De uitjes zijn beoordeeld op aanbod, faciliteit, klantvriendelijkheid, sfeer en prijs-kwaliteitverhouding.

Naast een fantastisch buitenterrein met traptrekkers en skelters, boerenbiljart, springkussens, maisdoolhof, dierenweide en kabelbaan, is er ook een enorme speelschuur met o.a. Klim en-glijtoren, speelmanege en unieke Glow in The dark benedenverdieping met Pannavoetbal en Oud Hollandse Spelen. Terwijl de kinderen spelen, genieten ouders van het zonnetje op terras. Natuurlijk eindig je de dag met een heerlijk vers ijsje van de boerderij!