In ontmoetingscentrum De Boerhoorn is tot eind juni een expositie van acrylschilderijen van Jan Slagter uit Zuidwolde te bekijken. Het zijn kleurrijke beelden met onmiskenbaar de natuur als inspiratiebron. De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van De Boerhoorn, van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur, van 13.00 tot 17.00 uur.

Slagter, die ook voorzitter is van de beheerstichting De Boerhoorn, is pas beginnen te schilderen na zijn pensioen. ‘’Gewoon eerst begonnen met verf en papier en ook pentekeningen, het bleken vruchtbare oefeningen’’ zo vertelt hij. ‘’Bij Harm de Noord in Elp ben ik een aantal jaren op les geweest. Hij heeft mij beter leren waarnemen, letten op het perspectief, en de vormen en kleuren om ons heen. Vooral licht en donker leren onderscheiden als een soort natuurlijke gewoonte.’’ Slagter richt zich op de dingen waar hij een speciaal gevoel bij heeft, kleuren en vormen uit natuur en landschap. Hij ziet zichzelf nog als een beginneling, die zichzelf steeds wil verbeteren. ‘’Het belangrijkste is het plezier dat het schilderwerk geeft.’’

Voor meer informatie, ga naar de website www.deboerhoorn.nl. Of neem contact op met Jan Slagter via slagterj@icloud.com.
Foto: Karin Boer