Rederijkerskamer UDI staat dit voorjaar niet met één, maar twee toneelstukken op de planken. Iedereen is van harte uitgenodigd om op 11 en 18 maart om 20.00 uur de uitvoeringen bij te wonen bij dorpshuis De Buddingehof, Dijkhuizen 66 in Ruinerwold. De middagvoorstelling wordt gehouden op zaterdag 11 maart om 14.00 uur.

De repetities zijn al weken in volle gang. De rederijkerskamer speelt de Drentse eenakter ‘Viefsterrensafari’ en het blijspel ‘Pap, ik moet je wat vertellen’. Reden van twee stukken is deelname aan het Eenakterfestival ‘Kört en Goed’ van het Huus van de Taol. Het Eenakterfestival wordt dit jaar gehouden op zaterdag 1 april in theater De Tamboer in Hoogeveen. UDI neemt het dan op tegen andere toneelverenigingen uit Drenthe.

Viefsterrensafari
“Viefsterrensafari” is een eenakter geschreven door Marianne Braam. Regie is in handen van Niesje Oetsen. Het stuk speelt zich af in Centraal-Afrika, ver weg, maar… soms is de wereld kleiner dan je denkt. Drie vrouwen zijn de hele dag op pad geweest met een enthousiaste gids in een jeep. Ze komen aan op de overnachtingsplek, die hun – op z’n zachtst gezegd – een beetje tegenvalt. Als er gevaar dreigt laten ze zich opsluiten in een tent. Ze zitten tussen de wilde dieren met een lid van de Masai, die voor de tent de wacht houdt. Gelukkig is Frederiek mee, want die is nergens bang voor. De gids doet er alles aan om de dames het echte Afrika te laten beleven of heeft hij wat anders in gedachten?

Pap, ik moet je wat vertellen
Pap, ik moet je wat vertellen is een kort blijspel in twee bedrijven. Het stuk is geschreven door Peter Damen. De regie is in handen van Elly Remmelts. Marinus is een ietwat conservatieve boer. Het zit hem dwars dat hij geen opvolger heeft voor zijn boerenbedrijf. Op een avond is hij – samen met zijn vrouw – door zijn dochter uitgenodigd voor een etentje. Ze wil graag haar vriend voorstellen en heeft iets te vertellen.

Kaartverkoop
Kaarten voor de avondvoorstellingen zijn verkrijgbaar bij dorpshuis De Buddingehof. Ze kosten €5,00 voor leden en €7,50 voor niet-leden. Reserveren kan via mfc.buddingehof@gmail.com of in de middag of avonduren via 0522-481340. De kaarten voor de middagvoorstelling zijn aan de kassa verkrijgbaar. Er zijn weer leuke prijzen te winnen tijdens de welbekende verloting. Geluid en verlichting wordt verzorgd door Bart Kiers.