Op sportpark Woltingeslag in Zuidwolde wordt donderdagmiddag 2 maart de vierde ronde gespeeld van de regionale voetbalcompetitie van de OldStars, ook bekend als het Walking Voetbal.

Op drie velden worden in totaal twaalf wedstrijden gespeeld, die elk 20 minuten duren. De deelnemende verenigingen zijn, naast de organiserende vereniging vv Zuidwolde, FC Meppel, HZVV Hoogeveen, Steenwijk, Sport Vereent uit Oldeberkoop, IJVV IJsselmuiden, Vitesse ’63 uit Koekange en Dedemsvaart. De wedstrijden staan onder leiding van gediplomeerde scheidsrechters voor het walking voetbal.

Tot nu toe is het zowel boven- als onderin de ranglijst een spannende aangelegenheid. Na negen gespeelde wedstrijden voert voetbalvereniging Steenwijk namelijk de ranglijst aan met 22 punten. Met slechts één puntje minder bezet Vitesse ’63 de tweede plaats. HZVV, dat na de eerste twee ronden, in Meppel en Steenwijk, de ranglijst nog aanvoerde, staat nu derde met 18 punten. IJVV heeft er eentje minder. De laatste vier ploegen zijn FC Meppel en Sport Vereent (10), Dedemsvaart (4) en Zuidwolde sluit de rij met tot nu toe slecht één punt. Het walking voetbal kent enkele belangrijke verschillen met het ‘gewone’ voetbal. De belangrijkste zijn wel het niet mogen hard lopen, lichamelijk contact is niet toegestaan en dat geldt ook voor het maken van slidings. De wedstrijden beginnen deze middag om 14.00 uur.