Dit jaar is bij de Karstenhoeve een mooie tentoonstelling ingericht over speelgoed van vroeger, waarbij het voor de gemiddelde 50-plusser een feest van herkenning is. Veel speelgoed uit de jaren 50, 60 en 70 maar ook nog ouder en zelfs antiek speelgoed. Ook veel ruimte voor de verzamelingen van vroeger.

Want welke opa en oma van nu verzamelde er in zijn of haar kindertijd geen sigarenbandjes, suikerzakjes of speldjes? Bij de meisjes gingen de poesiealbums van hand tot hand en buitenspelen was nog heel gewoon. Een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen en je kinderen en kleinkinderen mee te nemen naar “je kindertijd”.

Ceacile Cnoops van Atelier C geeft een leuke workshop waarbij je zelf een fluitje of een tolletje kan maken en op de deel staan diverse spelletjes opgesteld waar door iedereen mee kan worden gespeeld. Wie kent bijvoorbeeld nog het molenspel? En kun je nog steltlopen of hoepelen? Natuurlijk zijn er deze dag ook ouderwetse lekkernijen zoals knieperties, spekpannenkoeken, spoetnik, likkoekjes en zoethout!
Dus kom voor een gezellige familiedag op zondag 7 mei van 11.00 uur tot 16.00 uur naar De Karstenhoeve! De gewone entree geldt: € 5,50 voor volwassenen, € 2,00 voor kinderen van 6 jaar tot en met 12 jaar. Tot 6 jaar gratis.

Voor info: info@karstenhoeve.nl of telefonisch: 0522-481447
Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold.
Foto: Petra Hessels