Op donderdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. Op verschillende locaties in De Wolden vinden herdenkingsbijeenkomsten plaats. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Herdenkingsbijeenkomst in Ruinerwold
In Ruinerwold vindt om 19.25 uur een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Nederlands Hervormde Kerk. Na de bijeenkomst in de kerk is er om 19.50 uur een stille tocht naar het grafmonument op de begraafplaats. Na de “The last post” door muziekvereniging De Bergklanken, volgen twee minuten stilte en vervolgens het Wilhelmus. Hierna vinden de kransleggingen plaats en is er gelegenheid tot het leggen van bloemen. Raadslid Tamara de Boer spreekt namens gemeente De Wolden.

Op 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor de oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.