Veel verenigingen en vrijwilligersorganisaties zijn jaarlijks bezig om allerlei evenementen en activiteiten in De Wolden te organiseren. Bij het organiseren van die evenementen komt er veel kijken waaronder soms de aanvraag van een vergunning. De vraag is dan vaak, hoe moet je een vergunning aanvragen en hoe zit dat dat met bijvoorbeeld een draaiboek of plattegrond van je evenement. En kan het dan alleen af met een evenementenvergunning of ben je misschien ook een omgevingsvergunning nodig?

Soms is een vergunning ook helemaal niet nodig en volstaat het met melding. Maar wanneer is het dan een melding en hoe moet je een melding doen? Op donderdag 20 april, 19.30 uur organiseren de cultuurcoaches, sportfunctionarissen en het Vrijwilligers Informatiepunt (ViP) een online kennissessie ‘Evenementen en Vergunningen’.

Esmerij Karrenbelt, afd. vergunning gemeente De Wolden/ Hoogeveen, neemt je mee in de wereld van vergunningen en meldingen die je nodig bent voor het organiseren van een evenement.

Meedoen? Stuur een mail met naam en organisatie naar info@vipdewolden.nl of meld je telefonisch aan via 0528 – 378686. Tijdens de online sessie is er ruimte voor het stellen.

Heb je vragen over bovengenoemde kennissessie neem dan contact op met het ViP via eerdergenoemde contactgegevens.
De online kennissessie is voor alle (vrijwilligers)organisaties en verenigingen in De Wolden en deelname is gratis.