Het halen van een VCA-certificaat is voor veel werknemers in risicovolle sectoren een belangrijke stap in hun carrière. Het certificaat toont namelijk aan dat je kennis hebt van veiligheid en gezondheid op de werkvloer en dat je weet hoe je risico’s kunt beperken. Er zijn drie soorten VCA-certificaten: Basis, VOL en VIL-VCU. Het verschil tussen de certificaten is de mate van kennis die je moet hebben voor jouw functie. Meer weten? Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over het halen van een VCA diploma!

Welke VCA diploma’s bestaan er?

Er zijn drie verschillende soorten VCA-certificering: VCA Basis, VCA Vol en VCA-VIL-VCU. De VCA Basis is bedoeld voor werknemers die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of werkzaamheden uitvoeren op risicovolle locaties. De VCA Vol is voor leidinggevenden die toezicht houden op werkzaamheden op risicovolle locaties en voor zzp’ers die werkzaamheden uitvoeren op risicovolle locaties. De VCA-VIL-VCU is bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden die werknemers uitzenden naar risicovolle werkplekken.

VCA online halen

Bij In1KeerVCA.nl kun je terecht voor het behalen van je VCA-certificering. Er zijn twee opties: online of klassikaal. Volg de VCA cursus online als je op je eigen tempo wilt leren. Je kunt inloggen wanneer het jou uitkomt en de cursus volgen waar en wanneer je wilt. De VCA-cursus van In1KeerVCA.nl is duidelijk gestructureerd en bevat oefenvragen en proefexamens, zodat je goed voorbereid bent op het echte examen. Daarnaast is het ook mogelijk om de cursus in een andere taal zoals Engels of Pools te volgen. Dit is handig voor niet-Nederlandse sprekers die toch een VCA-certificaat willen halen.

Klassikaal VCA ook mogelijk

Als je liever klassikaal wilt leren, kun je kiezen uit locaties verspreid over heel Nederland. Tijdens de klassikale cursus krijg je les van een professionele instructeur en leer je samen met andere cursisten. Dit kan voordelen bieden, zoals het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Het examen wordt aansluitend afgenomen en bij goed gevolg ontvang je het VCA-certificaat.

In-company VCA cursus bij jou op locatie

Daarnaast is het mogelijk om via In1KeerVCA.nl in-company VCA cursussen te volgen, waarbij de cursus op locatie bij jouw bedrijf wordt gegeven en de inhoud specifiek op de werkzaamheden van het bedrijf wordt afgestemd. Er wordt gezorgd voor de laptops waar de examens op moeten worden gemaakt. De in-company VCA cursus duurt één dag en alles wordt dus netjes geregeld. Zo kunnen medewerkers in één keer hun VCA certificaat behalen en kan het bedrijf meteen voldoen aan de VCA-eisen.