Een schitterend affiche: met nog drie wedstrijden op het programma de nummer 1 op bezoek bij de nummer 2. Olyphia kwam – met de bus, trommels en vuurwerk – naar Ruinerwold om de enigszins verstoord geraakte titeldroom een flinke duw richting realiteit te geven.

Beide ploegen stonden met de nodige tegenstellingen aan de aftrap. Olyphia begon het seizoen geweldig, maar morste de afgelopen vier wedstrijden punten. Daardoor wist Ruinerwold, dat dit seizoen op gang moest komen maar de topduels nu ook weet te winnen, de afgelopen periode juist het gat te dichten. Daarnaast speelt Olyphia een wat technischer spel met veel jonge spelers. Ruinerwold zet daar meer fysieke power, drive en ‘Teamgeist’ tegenover.

Nadat Olyphia met het nodige vuurwerk de middag goed op gang bracht, complimenten daarvoor, kon de match beginnen. Deze werd aangevangen met een respectvolle en gepaste minuut stilte in verband met een triest sterfgeval afgelopen week in Ruinerwold.

De openingsfase van het duel was voor Olyphia. Het stond na 5 minuten zomaar met 0-1 voor. Een verdekte steekpass vond z’n weg naar Givano Martha, die pijlsnel binnendoor kwam en de bal langs Jeffry Krol schoot. Een flinke domper voor Ruinerwold, dat zich tegelijkertijd niet van de wijs liet brengen.

Ruinerwold bleef rustig z’n eigen spelletje spelen en dit loonde. Tien minuten voor rust kwam het op gelijke hoogte. Een schot van Kevin Loof werd nog gekeerd door Nando Flobbe, maar Stijn Smid was er als de kippen bij in de rebound: 1-1. In het restant van de eerste helft kregen beide ploegen geen grote kansen meer.

In de tweede helft loerde Ruinerwold op het uitdelen van dolksteek. Dit lukte in de 65e minuut. Een lange bal van doelman Krol werd op waarde geschat door Kevin Loof. Loof hield snelheid, waardoor hij Flobbe ontweek en vervolgens de bal uit een lastige hoek tegen de netten schoot. Ruinerwold ontplofte: 2-1.

Wat volgde was natuurlijk een taai laatste half uur. Olyphia probeerde het wel, maar tegelijkertijd werd duidelijk dat Ruinerwold conditioneel en fysiek wat over had ten opzichte van de gasten. Waar werd verwacht dat de routiniers van Olyphia de boel nog even op sleeptouw zouden nemen, bleef een slotoffensief en bijbehorende kansen uit.

Na 96 minuten inzet en strijd klonk het verlossende laatste fluitsignaal. Ruinerwold pakt wederom drie hele belangrijke punten en staat, met nog twee wedstrijden te spelen, drie punten los van Olyphia. De titel is daarmee logischerwijze in zicht, maar dat zal zeker nog een klus worden. Eerst wacht op 14 mei VWC, daarna Balkbrug.

In de kantine werd er nog een mooi feestje van gemaakt, onder leiding van de Kane en Jos Foute show. Het feestje werd gewoon samen met Olyphia gevierd, dat zich zowel na de wedstrijd als in de kantine een goede verliezer toonde.

De komende weken staat er dus even niks op het programma. Een goed moment voor Ruinerwold om alle pijntjes te laten helen en in rust toe te werken naar de eerstvolgende thuiswedstrijd, tegen VWC.