Na de mooie overwinning op USV, mocht Ruinerwold zondag afreizen naar Makkinga. Onder een fris maar lekker voorjaarszonnetje werd er om 14.00 uur op het enigszins hobbelige terrein afgetrapt.

Ruinerwold begon nog wel prima aan het duel en kwam het eerste kwartier links en rechts een paar keer door. Groot gevaar leverde het niet op. Vanaf dat moment begon Makkinga in het duel te komen, waarbij het vooral verdedigend z’n mannetje stond, waardoor het steeds stroever ging draaien bij Ruinerwold. De 0-0 ruststand was daarvan het resultaat.

In de tweede helft begon Ruinerwold wederom nog best aardig en in de 53e minuut was het raak. Marnix Brand schoot een bal fraai diagonaal binnen. Even leek het erop dat Ruinerwold doordrukte, met een kopbal van Jurrian Nijmeijer als gevolg, maar doelman Roelof Bethlehem en de lat brachten redding.

Na een uur spelen kwam Makkinga ook in de tweede helft weer op gang en kreeg Ruinerwold opnieuw moeite om kansen te creƫren. Heel lang leek het allemaal goed te komen, maar diep in de blessuretijd ging het alsnog mis. Met het nodige fortuin kwam de bal in meerdere instanties voor het doel terecht, waar Hessel Lugtenberg de bal mooi aannam en afrondde: 1-1.

Ruinerwold kreeg vervolgens de tijd niet meer om op jacht te gaan naar een overwinning. Daardoor werd het helaas geen ‘Slechte-wedstrijd-maar-3-punten-en-snel-vergeten’-wedstrijd, maar een baaldag.

Lang tijd om te balen heeft Ruinerwold gelukkig niet. Het speelt morgen namelijk om 20.00 uur thuis een mooi oefenduel tegen derde klasser Dwingeloo. Ruinerwold is aankomende zondag namelijk vrij.