Het Informatiepunt Geldzaken De Wolden bestaat eind mei 5 jaar. Door het vele aantal aanmeldingen in de afgelopen jaren is wel bewezen dat het IPG bestaansrecht heeft gekregen. Informatiepunt Geldzaken De Wolden is een samenwerkingsverband tussen Welzijn De Wolden, gemeente De Wolden, Humanitas Thuisadministratie en Diaconaal Verband De Wolden.

Het voelt een beetje dubbel eerlijk gezegd, vindt budgetconsulent Sandra Brens. “Het 5-jarig bestaan vieren dat veel inwoners ons nodig hebben, klinkt best raar. Aan de andere kant is het fijn dat wij er zijn voor inwoners van De Wolden en dat ze bij ons terecht kunnen met vragen rondom financiën.”

Stress en schaamte
Sandra: “Het is voor heel veel mensen al een behoorlijke tijd stressvol met de hoge prijs van boodschappen, hogere energieprijzen en oh ja, ook de vaste lasten moeten nog betaald worden. Soms weet je gewoon niet meer hoe en of je het einde van de maand haalt met je geld.”
”Durf hulp te vragen”, voegt budgetconsulent Albert Veltink toe. “Hulp zoeken bij financiële vragen of problemen is absoluut niet iets om je voor te schamen. Blijf vooral niet zitten met betalingsachterstanden.”

Het Informatiepunt Geldzaken is voor alle inwoners van gemeente De Wolden.
Voor vragen, informatie en praktische hulp over geldzaken, of bij financiële problemen. We luisteren naar je verhaal. De consulenten en vrijwilligers bieden hulp bij bijvoorbeeld het aanvragen van minimaregelingen, het helpen bij het lezen en uitleggen van brieven of ondersteunen bij de aanvraag van toeslagen.

Hulp of advies nodig? Bel naar Informatiepunt Geldzaken De Wolden via 0528-217022 (op werkdagen bereikbaar van 9.00-17.00 uur) of mail naar info@informatiepuntgeldzaken.nl.