De Dag van de Boerin wordt in een agrarische gemeente als De Wolden natuurlijk passend gevierd: met een Boerinnenborrel! Wethouder Gerrie Hempen nodigde, samen met Contactpersoon Landbouw Wilma Manenschijn (zelf ook boerin), de boerinnen van De Wolden uit om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje te ontmoeten op Boerderij Straathof.

De Wolder boerinnen maakten daar dankbaar gebruik van. Onder de stralende zon werden, met een koel drankje in de hand, verfrissende gesprekken gevoerd en kwamen nieuwe verbindingen tot stand. “Je merkt dat boerinnen zich vaak de tijd niet gunnen om collega’s op te zoeken en contacten te leggen. Die kans hebben ze hier nu wel”, legt Gerrie Hempen uit. “Het is gezellig, maar ik hoor om mij heen dat er ook van de gelegenheid gebruik wordt gemaakt om eens met een collega-boerin te praten over de bedrijfsvoering en de uitdagingen waarmee boerenbedrijven momenteel te maken hebben. Zo’n boerinnenborrel voorziet dus echt in een behoefte”. Dat bleek ook wel want de aanwezige boerinnen hebben ter plekke direct een vervolg op deze eerste boerinnenborrel bedacht. Bij vertrek kregen alle boerinnen een originele “goodiebag” in de vorm van een gevulde emmer met het logo van gemeente De Wolden.