De Werkgroep Dementie organiseert een algemene informatieavond over dementie op 21 september en vier trainingen Dementievriendelijk. Met het stijgende aantal mensen dat wordt geconfronteerd met dementie, is het van essentieel belang om bij te dragen aan een dementievriendelijke omgeving waarin deze individuen comfortabel kunnen blijven wonen.

Algemene informatieavond Dementie op 21 september
Op Wereld Alzheimer Dag, 21 september, zal de Werkgroep Dementie aandacht besteden aan hoe men iemand met dementie kan ondersteunen. De avond biedt inzicht en praktische tips om mensen met dementie te helpen in hun dagelijks leven.

Waar: Dorpshuis Buddingehof, Dijkhuizen 66, Ruinerwold
Datum: Donderdag 21 september
Aanvang: 19:30 uur, zaal open vanaf 19:00 uur

U kunt zich voor deze avond aanmelden bij Lise Streutker via 0623902143 of l.streutker@icare.nl.

Trainingen Dementievriendelijk
De Werkgroep Dementie biedt ook vier trainingen Dementievriendelijk aan. Deze trainingen bieden praktische handvatten om bij te dragen aan een dementievriendelijke omgeving. U leert hoe u kunt reageren wanneer iemand in de war is of de weg naar huis niet meer weet.

De trainingen vinden plaats op:
2 november om 13:30 uur in Buitencentrum De Poort, Kloosterstraat 12, Ruinen
7 november om 19:00 uur in Dorpshuis Buddingehof, Dijkhuizen 66, Ruinerwold
16 november om 19:00 uur in De Boerhoorn, Oosterweg 14, Zuidwolde
21 november om 13:30 uur in Dorpshuis De Wijk, Dorpstraat 78, De Wijk
Let op: Deelname aan de informatieavond is geen vereiste om deel te nemen aan de trainingen.