Warmste Zomerfeest Ruinerwold ooit
Nooit eerder waren de tempraturen zo tropisch als dit jaar. De Spekbraanders bezweken bijna onder de hitte maar hielden het hoofd koel en de inwendige mens nat. Zo doorstonden ze de feestweek met vlag en wimpel. Dit begon afgelopen woensdag met een overweldigende Quizavond geopend door burgemeester Inge Nieuwenhuizen. De tent zat afgelopen vol. En dat was ook alle andere dagen het geval.

De optocht op zaterdag was een van de hoogtepunten van het feest. Ook de muzikale optreden vielen bijzonder in de smaak. Een ander hoogtepunt was de talentenshow ‘Ruunerwold hef Talent’. Vele kunststukjes kwamen voorbij tijdens dit middag vullende programma. De een niet mooier dan het andere. Ook de Ruinerwolds spuitgasten brachten zoals altijd een hilarische act. En de tempratuur in de feesttent liep langzaam op.

Comeback The Four Non Tops
Maar deze bereikte het kookpunt toen de verrassingsact ‘The Four Non Top’ bekend werd gemaakt. Deze Ruinerwolde Topband van weleer bestaande uit: André Wienen, Paul Smid, Arjen Frijlink en Henk Smit stonden na bijna twintig jaar weer op het podium. En alsof ze nooit zijn weggeweest pakten ze uit met een daverende show en een arsenaal aan speciale effecten zoals: vlammen rook, fonteinen en confetti. Niets leek te gek, en de energie spatte er van af. Het was overduidelijk dat kosten nog moeite waren gespaard voor dit optreden. Henk Smit verklapte na afloop dat er met gemak een kleine middenklasser van gekocht had kunnen worden. ‘De komende weken moeten we even op kleintjes letten, maar dat komt ook weer goed’. Het was achteraf de investering dubbel en dwars waard.

Na afloop van dit spectaculaire optreden stonden de groupies backstage klaar voor een handtekening. En natuurlijk wilden deze dames, veelal van middelbare leeftijd, en enkele heren maar wat graag met hun idolen op de foto. De heren zijn dan wel een dagje ouder geworden, maar het was ze niet af te zien op het podium. Okay de tijd dat de heren op het podium werden bedolven onder de slipjes en bh’s van hysterische vrouwelijke fans is dan misschien wel voorbij, maar ze trekken nog steeds volle zalen zo bleek zondag.

Vooraf het optreden waren de heren wel enigszins gespannen gaven ze toe. Een paar lijntjes van het witte goud doet nog steeds wonderen. En een aantal blikjes Red Bull gaf ze zelfs vleugels. Zo werd het een hyperactief optreden om nooit meer te vergeten. Bandlid André Wienen vertelde dat er de laatste weken veelvuldig is gerepeteerd. Voor de zekerheid werden er ook nog een paar zanglessen genomen om de stembanden een beetje warm te draaien. ‘En als je dan ziet hoe het uitpakt, geweldig toch! Daar doe je het allemaal voor’. De comeback van The Four Non Tops was na afloop het gespreksonderwerp van de avond. Het wordt nu al beschouwd als een historisch moment. Het na programma van TFNT werd verzorgd door KaramBam.