wijkverpleging_icare1Voor uitbreiding van het huidige team Vrijwillige Thuisondersteuning (VTO) zoeken wij vanuit Welzijn de Wolden in samenwerking met ViP De Wolden, nieuwe vrijwilligers. Als vrijwilliger van de VTO bied je hulp en/of ondersteuning bij iemand thuis die geen of een niet toereikend netwerk heeft. Ben je geïnteresseerd? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op woensdag 27 september in Ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde.

Hulp van de Vrijwillige thuisondersteuning is vooral praktisch of emotioneel van aard en kan op verschillende manieren: gezelschap, huisbezoek ter verlichting van de mantelzorger, hulp bij vrijetijdsbesteding of samen ‘er op uit’. Daar waar dat gewenst is, begeleid je mensen in stapsgewijze verbeteringen, bijvoorbeeld het vinden en deelnemen aan een vrijetijdsbesteding. Je verricht geen medische handelingen of huishoudelijke taken. De inzet van het vrijwilligerswerk bespreken we in overleg en indien nodig of gewenst zijn er mogelijkheden voor een training.

De bijeenkomst is vrijblijvend, maar aanmelden wordt op prijs gesteld. Dit kan tot een met 26 september via kristelgorselink@welzijndewolden.nl . Koffie, thee met wat lekker staan voor u klaar!

Locatie en aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats van 15.00 tot 16.00 uur in Ontmoetingscentrum De Boerhoorn, Oosterweg 14 te Zuidwolde. Aanmelden of meer info kan via kristelgorselink@welzijndewolden.nl , telefonisch via 0528-378686 of via de website www.welzijndewolden.nl