Band Timmy the Moocher in afterparty op uitverkochte avond
De bekende Groninger artiesten Pé & Rinus komen op vrijdagavond 10 november naar de Buddingehof in Ruinerwold. Zij brengen hun programma Pé & Rinus goan weer lös! In de afterparty speelt de Amelander band Timmy the Moocher. Kaarten zijn er niet meer, want de culturele avond was in no time uitverkocht. De organisatie werkt wel met een reservelijst bij afzeggingen.
Onder de titel ‘DoJaWiWi Returns!’ hebben het drietal Jan Weide, Douwe Kaper en Wim Hegen het Groninger duo weten te strikken voor een eenmalig optreden in Zuidwest Drenthe.

In een ver verleden organiseerde DoJaWiWi jaarlijks een cabaretavond met bal na in Café Reinders in Oosteinde van eigenaar, wijlen Henk Reinders. Als eerbetoon aan het café en zijn voormalige eigenaar krijgt de grote zaal van de Buddingehof op 10 november dan ook de naam Henk Reinders Tribute Zaal. Veel in en om de zaal zal herinneren aan de dertien DoJaWiWi-avonden die zich van 1995 tot en met 2007 altijd afspeelden in café Oosteinde van Henk Reinders.

Wie kent de ‘hits’ van Pé & Rinus niet? Noem ze maar op: Hoornse Plas, De Meiden, Carnaval in het Noorden en bijvoorbeeld Framenummer. Het wordt dus een avond met veel nostalgie, herkenning en meezingen met het Groninger duo. Het wordt de vierde keer dat Pé & Rinus Ruinerwold en omgeving onder verschillende namen ‘onveilig’ gaan maken. Eerst als trio De Bende van Baflo Bill met Aaf ter Sjeef als derde lid en daarna als Voorheen De Bende met hetzelfde trio; Peter de Haan, Frank den Hollander en Alina Kiers. In 2005 puilde café Oosteinde voor de derde keer uit met een try-out van Pé & Rinus, voorafgaand aan drie avonden Martinihal in Groningen, waarop 4000 liefhebbers per avond afkwamen. “We zijn hartstikke blij dat we Pé & Rinus konden strikken”, geeft Jan Weide aan. “We hebben lang gebroed op een revival van onze DoJaWiWi-avond en hebben direct twee topoptredens kunnen binnenhalen. We verwachten dat we de sfeer van weleer helemaal terug gaan pakken op deze avond”.

In de afterparty speelt in de grote zaal, nadat traditiegetrouw ‘de stoelen naar de zolder’ zijn verplaatst, Timmy the Moocher. De Amelander coverband heeft een uiterst veelzijdige playlist en weet menig feest tot grote hoogte te brengen. Het repertoire valt te omschrijven van ABBA tot Zappa met zeer dansbare rocknummers, zoals September van Earth, Wind & Fire of Dansen op de Vulkaan van De Dijk. De bezetting bestaat naast drums, gitaren en toetsen uit een ruime blazerssectie, die een extra dimensie geeft aan de uitstekend op elkaar ingespeelde band. Optredens niet alleen op Ameland, maar verder in heel Nederland zijn het gevolg van de ‘roem’ die Timmy the Moocher zich inmiddels heeft verworven.

Weide roemt namens zijn organisatietrio voorafgaand aan de avond al het nieuwe onderkomen; de Buddingehof. “We zijn met open armen ontvangen door beheerder Ronald Buld en zijn crew. Het contact en overleg voelde direct goed en we hebben inmiddels het complete draaiboek kortgesloten. Alles staat mede door Ronald volledig op de rit en het belooft een prachtige avond te worden”. Naast Buld dient de Ruinerwoldiger toneelvereniging UDI credits te krijgen. De leden van UDI moeten namelijk het decor afbreken en weer opbouwen door de feestelijke avond op 10 november.

Kortom, niets staat meer in de weg voor een heerlijk avondje uit met Pé & Rinus als cabaretprogramma en Timmy the Moocher in de afterparty op vrijdagavond 10 november in de Buddingehof. De zaal gaat öpen om 19.30 uur en Pé & Rinus goan lös vanaf 20.30 uur. Een plaats op de reservelijst kan verkregen worden door het sturen van een appje aan 06-12526180.