Op donderdag 1 februari vertolkt Wapperkids om 09.30 uur de interactieve voorstelling ‘Een verrassend gebaar’ in Bibliotheek Zuidwolde. De gratis voorstelling voor kinderen tussen 2 en 6 jaar brengt voorlezen tot leven met gebaren. Hij wordt gegeven in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

De voorstelling gaat over Help! Een verrassing! van Miriam Vos, dat is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar. Het verhaal draait om Suusje Eekhoorn, die een verrassing heeft voor August de Vos. August vindt Suusje eigenlijk veel te wild en hij houdt niet van verrassingen. Samen met het publiek probeert hij te bedenken wat Suusje voor hem in petto heeft.

Wapperkids neemt je mee in het prentenboek door voorlezen te combineren met liedjes en gebaren. Op deze manier komt het boek nog meer tot leven voor kinderen en hun begeleiders. Jong en oud worden uitgenodigd om tijdens de voorstelling naar hartenlust mee te zingen en te gebaren.

Bij de voorstelling op donderdag 1 februari is plek voor 20 kinderen en 20 begeleiders. Om deze reden kan er per kind slechts één begeleider meekomen naar de voorstelling. Deelname is gratis, wel is het nodig van tevoren een plek te reserveren. Geef je op via de balie of de website van de bibliotheek: bibliotheekzuidwolde.nl.