Op 23 januari 2024 vond de jaarvergadering van Vrouwen van Nu Ruinerwold plaats in dorpshuis de Buddingehof. Onder muzikale begeleiding van Geert Jan Braber druppelden de dames binnen. Voorzitter Alida Rooze verwelkomde maar liefst 70 dames.

Na het doornemen en goedkeuren van de jaarverslagen namen de aanwezigen afscheid van de aftredende commissieleden en contactpersonen. Als dank voor hun bijdrage ontvingen ze een roos en een leuke attentie.

Deze keer werden ook jubilarissen gehuldigd: Jenny Brinkman-van der Haar (40 jaar lid), Willie Eizinga-van Steenwijk (50 jaar lid), Hilly Alberts-Dekker en Dina Jalvingh-Wever (beide 60 jaar lid). De topper van de avond was Roefie Morssink-Mulder, die maar liefst 75 jaar lid is. Een unieke prestatie, aangezien ze op haar 21ste lid werd, kort na haar huwelijk. Ze heeft in verschillende commissies gezeten, zelfs twee keer in de feestcommissie, wat haar liefde voor feestjes benadrukte.

De voorzitter sprak lovende woorden en benoemde Roefie tot “het raspaardje van de Vrouwen van Nu”. Roefie kreeg een speciaal ontworpen sjerp en ontving felicitaties en een plant van het provinciaal bestuur, vertegenwoordigd door Jannie de Jonge. Alle jubilarissen ontvingen een oorkonde, een bos bloemen en een gegraveerde vaas uit de glasboetiek.

De jubilarissen trokken lootjes voor het eendagsbestuur, waarna het tijd was voor muzikale gezelligheid. Onder leiding van Geert Jan Braber werd er volop meegezongen en werden verzoekjes aangevraagd. Bij de eerste tonen van “Rock Around the Clock” kon een aantal dames het niet laten om even lekker te twisten.

Met “We’ll Meet Again” van Vera Lynn werd de avond afgesloten, en de voorzitter wenste iedereen wel thuis. Bent u nieuwsgierig naar de afdelingsavonden van Vrouwen van Nu? U bent van harte welkom op woensdag 28 februari om 19.45 uur, verzorgd door de culturele commissie.