Museum De Wemme komt dit seizoen met de tentoonstelling ‘Typisch.nl – Van tulp tot telescoop’. Van vrijdag 29 maart t/m vrijdag 5 april is het Museumweek. Dan is iedereen welkom voor half geld. We zijn alle middagen geopend van 13.30 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is tot eind oktober te bezoeken.

Molens, tulpen en Delfts Blauw: drie zaken die door veel mensen als typisch Nederlands worden gezien, net als jenever en een draaiorgel. De Nederlander loopt op klompen, eet stamppot en stroopwafels. En oh ja, iedereen speelt korfbal en draagt oranje kleding. Maar is dat allemaal wel zo?
In deze tentoonstelling geven we een beeld van Nederland aan de hand van voorwerpen, die je in huis en op straat tegenkomt of tegenkwam. Ook laten we zien wat Nederlanders in de loop der eeuwen ontdekt hebben, zoals de kunstnier en de brandweerslang. En nog leuker zijn de verhalen die bij alle voorwerpen horen.
Van ons cultureel erfgoed, onze handkarren, hebben we een selectie gemaakt. We laten dit jaar karren zien, die we nog niet zo vaak in de omloop hebben neergezet.
In de boomgaard en in vitrines in de koffiekamer zijn beelden te zien van verschillende kunstenaars van Beeldend Collectief Drenthe.