Het was vandaag een bijzondere dag voor de gemeente De Wolden met de feestelijke opening van het Wolderhuus door Burgemeester Inge Nieuwenhuizen. Onder grote belangstelling werden de nieuwe culturele en sportieve faciliteiten gepresenteerd aan het publiek. Hoogtepunt was de onthulling van het kunstwerk ‘de Pulle’, een creatie van kunstenaar Martha Veldthuis. Het bijna 3 meter hoge beeld bestaat uit de contouren van een grote melkbus uit roestvrijstaal, waarbinnen een keramisch beeld van een skatende jongere te zien is. Dit kunstwerk staat symbool voor de dynamiek en de jeugdige energie van de gemeente en is nu al een geliefd object onder de omwonenden.

Het Wolderhuus, gevestigd aan de Zuider Esweg 1A in Zuidwolde, combineert een sporthal, bibliotheek, diverse zalen voor vergaderingen en een theater dat plaats biedt aan 150 personen. Deze opening symboliseert de nieuwe centrale plek voor sociale, culturele en sportieve activiteiten binnen de gemeente.

De festiviteiten op de openingsdag omvatten demonstraties van lokale sportverenigingen, activiteiten georganiseerd door de bibliotheek en welzijnsorganisaties, en optredens voor kinderen door circus Okidoki. De dag werd verder opgeluisterd met lekkere hapjes en drankjes, en eindigde met muziek van een lokale DJ. Het was een dag vol plezier en gemeenschapsgevoel, waarbij jong en oud konden genieten en participeren in de diversiteit aan geboden activiteiten.

De Wolden is met de opening van het Wolderhuus en de onthulling van ‘de Pulle’ een rijker en levendiger gemeente geworden, waarbij het Wolderhuus dient als een bruisend middelpunt voor alle inwoners.