Tijdens de herfstvakantie van 26 oktober tot en met 1 november vindt de 19e editie van de Afrikaloop plaats, een wandelevenement georganiseerd door de Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen. De opbrengst van deze wandelactie komt volledig ten goede aan straat- en weeskinderen in Afrika. Deelnemers kunnen kiezen uit dagelijkse etappes van 10, 15, 25, en 35 kilometer.

Voor deze editie is AMS op zoek naar gastgezinnen die onderdak kunnen bieden aan de wandelaars voor één nacht in de periode van zaterdag 26 oktober tot vrijdag 1 november. De wandelaars zullen in de middag aankomen en de volgende ochtend tussen 8.00 en 8.30 uur weer vertrekken. Gastgezinnen in De Wijk, Ruinerwold, Uffelte, Beilen, Pesse, Echten, Hoogeveen, of nabijgelegen gebieden zijn zeer welkom om hun deuren te openen.

Deelnemers betalen een kleine vergoeding voor overnachting en maaltijden, welke bijdraagt aan de fondsenwerving van de loop. Gastgezinnen hebben de unieke kans om direct bij te dragen aan de verbetering van het leven van kinderen in nood door eenvoudigweg onderdak en een maaltijd aan te bieden.

De route van de Afrikaloop voert door prachtige landschappen en biedt dagelijks drie gezellige pauzeplaatsen. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om een of meerdere dagen mee te lopen. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers, en de volledige opbrengst wordt besteed aan kleinschalige projecten die gericht zijn op verbetering van zorg, onderwijs, en zelfvoorziening voor straat-, zwerf-, en weeskinderen in Afrika.

Voor meer informatie over het worden van een gastgezin of de Afrikaloop zelf, kunt u contact opnemen met Elise Van Lienen via 06-114 205 15 of elise.v.lienen@gmail.com. Meer details zijn te vinden op www.andreasmanna.org of op de Facebook-pagina van de stichting.