Zaterdag 20 juli van 11.00 uur tot 16.00 uur is het weer “alle hens” op het erf en in het voorhuis bij De Karstenhoeve. Thema van deze dag is: Heuitied. Altijd een mooie maar drokke tied voor de knechten en meiden. Het gras wordt met de zende gemaaid, de knechten zwillen en upperen het hooi, dat met paard en wagen afgevoerd wordt en de meiden zorgen ondertussen voor een natje en droogje en …. Maar ondanks dat breekt er ook een kleine opstand uit onder de knechten tijdens de uitbetaling van het loon door boer Karsten.

De burgemeester komt onverwacht langs en hoewel de familie verheugd is over zijn komst, zijn ze zeer ontstemd over de reden van zijn bezoek. Hij komt namens de gemeente met het verzoek om een stukje van grond van de familie te kopen voor een toegangsweg. De familie is nooit op de hoogte gebracht van deze plannen en zijn geenszins bereid hieraan mee te werken. Het brengt heel wat commotie te weeg. Maar uiteindelijk schijnt dat er binnen het gezin Karsten verschillend wordt gedacht over de plannen.

Vrouw Karsten heeft een “vrouwenkwaaltje”. De dokter komt op huisbezoek om het probleem te bespreken, 2 zussen van vrouw Karsten zijn hierbij aanwezig en bieden hun hulp aan mocht vrouw Karsten toch in het ziekenhuis aan de kwaal worden geholpen. Ze zien het allebei wel zitten om de boel even over te nemen.

De geit aan de stikke, konijntjes in de ren, kippen in het hok en de bijenstal, ook voor onze jonge bezoekers is er van alles te zien en te beleven en niet te vergeten de boerschoele, leuk om eens plaats te nemen in de schoolklas en les te krijgen zoals dat 100 jaar geleden gebeurde.

We zien jullie graag op deze boerendrokke dag !
Voor info: info@karstenhoeve.nl of telefonisch: 0522-481447
Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold
Foto: Petra Hessels