Op 28, 29, 30 juni 2024 werd voor de 72ste keer het Zomerfeest in Oosteinde gevierd. Een vol programma met leuke spelletjes voor de kinderen, zeskamp onderdelen en goede bands én DJ’s moesten er onder andere voor zorgen dat het een fantastisch feest zou worden.

Op vrijdagochtend begonnen de schoolkinderen met verschillende spelletjes op het feestterrein en een vossenjacht bij het Sultansmeer. De kinderen hadden het erg naar hun zin! Aansluitend was het frietfeest in de tent. ’s Middags konden de kinderen hun talent laten zien tijdens de talentenshow ‘Oosteinde Got Talent’.
De volgende talenten vielen in de prijzen:
1e prijs: Senna & Feline – Zomervakantie van de Bellinga’s
2e prijs: Siem & Guus – Vogeltjesdans van de Electronica’s
3e prijs: Amelie & Jindra – Can’t Hold Us van Macklemore & Ryan Lewis

Op vrijdagavond verzamelden de meeste feestvierders zich al op tijd voor het eerste zeskamp onderdeel van het feest. De buurtschappen zijn de strijd met elkaar aangegaan om punten binnen te slepen op de rodeostier. Daarna was het tijd voor olderwets Høken, Brekken en Angoan met de Kisjeskearls! De mannen van de Kisjeskearls brachten een gezellige sfeer mee de tent in.
Op zaterdagochtend vulden de straten van Oosteinde zich met een kleurrijke en feestelijke optocht waarbij iedereen zichtbaar hun best had gedaan om er met de eerste prijs vandoor te gaan. Met een prachtige opkomst van maar liefst 7 schoolwagens, 8 particuliere wagens, 12 individuelen, mooi weer en een goede sfeer was het een geslaagde optocht.

Uitslagen:
Schoolwagens
1. Groep 4/5 – Boer aast op feest!
2. Groep 1 – Fien en Teun
3. Groep 2 – Boer Boris viert Oosteinderfeest
4. Groep 8 – Boeren brugpiepers
5. Groep 3 – Kinderboerenbende
6. Groep 6 – Feesttent
7. Groep 7 – EK 2024
Particuliere wagens
1. De boer is ons veel waard, maar vandaag gaan wij van de kaart
2. Vrouw zoekt boer
3. Wij worden uitgeroeid!
Bogen
1. De Horsten, Ronde Weiden en Hesselterweg – BBB – Bennis Boeren Boog
2. De laatste kluft – Welkom in de laatste kluft jonguh
3. De Schoolstraat – De Boer Is Troef
Straatversiering
1. Laatste kluft – We houden het klein
2. De Schoolstraat – De Boer Is Troef

Na de prijsuitreiking was er feestmuziek van DJ Roelof. De gezellige zaterdagavond begon met drie zeskamp onderdelen; boerendart, klompen vangen en bierkrattenrace. Er werd fanatiek gestreden voor punten door de buurtschappen. Daarna ging het dak eraf met Fuze. Zij wisten de tent op de kop te zetten met hun energieke live-performance. Het was een fantastische avond vol met gezelligheid.

Op zondagmiddag werden de leden getrakteerd op een heerlijke brunch. Dit jaar zijn we weer op zoek gegaan naar de meest originele verschijning of de leukst verklede inwoner van Oosteinde. Dit natuurlijk wel in het thema ‘De Boer Is Troef’. Jacqueline de Boer en Meeuwis Kuijer hadden de meeste stemmen en mochten als duo deze prijs in handen nemen. Na de brunch gingen de voetjes van de vloer tijdens een hele leuke workshop linedance.

Daarna startte het laatste zeskamp onderdeel, namelijk ringsteken. Met een kleine trekker en kar moesten de deelnemers zo veel mogelijk ringen aan de lans krijgen. Dit jaar heeft het buurtschap Hesselterweg, Ronde Weiden, De Horsten gewonnen. Het feest werd feestelijk afgesloten door de jongens van ER Geluidverhuur.